Illegális bevándorlás

2020.06.23. 10:10

Kamionban bújt meg

Ma reggel 8 óra körül fogtak a rendőrök egy marokkói férfit, aki a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban megbújva próbált átjutni a határon.

delmagyar.hu

20200402 Röszke határ Zavartalan a határon a teher forgalom, az áruszállítás. A ki, és belépő kamionokat folyamatosan ellenőrzik a vámosok. Képen: határ átkelő Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba (Illusztráció)

Az egyenruhások egy szerb honosságú tehergépkocsiban egy határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzése során a férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

Ahogyan az a három férfi sem, akik az éjszaka folyamán próbáltak meg Magyarországra jutni. Egyikük egy Olaszországba szállító kamionban rejtőzött el, egy másik férfi Észak-Macedóniából Szlovéniába tartó textilárut szállító járműn akart bejutni az országba. Mindketten a pótkocsi alvázán bújtak meg a vezetők tudta nélkül. A harmadik férfit, aki líbiai állampolgárnak vallotta magát Szeged közigazgatási területén tartóztatták fel. Mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában