Katasztrófavédelem a megyében

2020.08.03. 15:05

Balsors tépte hétvége

Több tűzeset is történt a megyében a hétvégén, de más problémák is akadtak, melyekhez a tűzoltók segítségére volt szükség.

delmagyar.hu

Egész éves kitartó munkájukért védőszentjük, Szent Flórián ünnepén ismerik el a tűzoltókat hazánkban minden évben. ILLUSZTRÁCIÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba (illusztráció)

Pénteken több lehasadt faághoz riasztották a megye tűzoltóit. Szegváron a Mindszenti utcában kamion tört le egy faágat, Makón a Lonovics sugárúton és Szentesen a 45-ös számú főúton hasadt le egy-egy faág. A műszaki mentésekhez a szentesi és a makói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik láncfűrész segítségével távolították el a faágakat.

Péntek délután Hódmezővásárhely-Batidához közeli szeméttelepen szemét égett. A tüzet a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el, a beavatkozást munkagép is segítette.

Szombat délután Csanyteleken a Szegedi utcában betárcsázott szalma foltokban lángolt, illetve földdel takart szalma izzott. A tűzesethez a csongrádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a tüzet.

Makón a Ráday lakótelep egyik ingatlanában szén-monoxid érzékelő jelzett be. A makói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Személyi sérülés nem történt.

Szombat este nagyméretű kuka égett Szegeden a Cső utcában, amelyet a szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

Vasárnap délután Szegeden az Öreghegyi dűlőn összehordott papírhulladék égett. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Ruzsa közelében gaz égett, amelyet a ruzsai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltottak el.

Ruzsa közelében személygépjármű fának ütközött. A műszaki mentéshez a ruzsai és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A balesetben egy személy megsérült.

Összehordott szemét égett Szentesen az Attila úton. A tűzesethez a szentesi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában