Szeged

2020.08.31. 17:11

Továbbra is börtönben marad Botka bizalmasa

Szökés és elrejtőzés veszélyének fennállása miatt hétfőn meghosszabbította Joób Márton szegedi szocialista képviselő letartóztatását november 30-ig a Kecskeméti Törvényszék.

Városi közgyűlés A képen Joób Márton önkormányzati képviselő (Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke) látható.

Fotó: Kuklis István

A volt országgyűlési képviselőjelöltet még július végén vették őrizetbe, ugyanis hét társával együtt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Mindannyian börtönben maradnak továbbra is.

Mint ismert, a megalapozott gyanú szerint Botka László polgármester bizalmasa egy olyan bűnszervezetet működtetett, ami 4 éven keresztül ingyenes hirdetési újság kiadásával, terjesztésével és reklámszervezéssel foglalkozó cégeken keresztül több százmillió forint adót csalt el. A bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű cég, melynek tulajdonosa Joób Márton, valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől.

A bűncselekményt úgy próbálták leplezni, hogy a fiktív számlákat kiegyenlítették, de a számlakibocsájtásért járó jutalékok levonása után a fent maradó összeget visszajuttatták a szegedi cég vezetőjéhez. Egyes cégek adót sem fizettek, valamint adóbevallást sem készítettek. A gyanú szerint a bűnszervezetben közreműködő gazdasági társaságok a költségvetésnek mintegy 255 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában