Apróság, amin a kerékpáros élete is múlhat

2020.11.12. 14:48

10-ből hány biciklin van világítás?

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök a kerékpáros balesetek megelőzése, valamint az őszi-téli közlekedésre való felkészülés jegyében ellenőriztek Szegeden.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A baleset-megelőzési szakemberek 2020 novemberének elején két alkalommal tartottak preventív közlekedésbiztonsági akciót a Tisza-parti városban. Ennek keretében a rendőrök a járművek műszaki állapotát, valamint a kötelező tartozékok meglétét ellenőrizték. Felhívták a figyelmet a ,,látni és látszani elv” fontosságára, amennyiben hiányosságot tapasztaltak, figyelmeztetés mellett láthatósági mellényt adtak át a közlekedőknek.

Vad Róbert rendőr őrnagy elmondta, amíg 8-10 évvel ezelőtt hasonló helyszínen 10 kerékpárosból mindössze 4-5 volt kivilágítva, a most tapasztaltak egyértelműen pozitív elmozdulást mutatnak, 10-ből 8-9 kerékpárosnak volt világítóberendezése.

Még mindig sok a biciklis baleset, azonban egyre több kerékpárosban tudatosul, hogy ne ilyen apróságokon múljon az élet.

...mert mindenkit hazavárnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában