Tragédia

2020.11.02. 11:08

Kábítószer okozta az 5 hónapos csecsemő halálát

A szülők hanyagsága vezetett a tragédiához.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a fiatal nő tizenéves kora óta fogyaszt kábítószert, amelyet harmadik terhessége idejére felfüggesztett, de a gyermek két hónapos korát követően felhagyott az anyatejes táplálással és ismét rendszeres kábítószer fogyasztóvá vált. A vádlott és a szintén kábítószer fogyasztó élettársa 2018. január 18-án kora délután egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg a kislánnyal együtt, ahová magukkal vittek amfetamin tartalmú kábítószert is, közös fogyasztás céljából.

Délután 5 óra körüli időben a vádlott és az élettársa a por állagú, amfetamin tartalmú kábítószert figyelmetlenségükből adódóan olyan helyen hagyták, hogy a kábítószer az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatás alatt álló sértettet a vádlott és élettársa visszaaltatta. A vádlott ekkor a sértett sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte és saját fogkrémével az ínyét bekente. Az öt hónapos gyermek halála valamivel éjfélt megelőzően állt be, a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A vádlott és az élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A főügyészség a nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint a kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. A megyei rendőr-főkapitányság ismeretlen helyen tartózkodása miatt a vádlott élettárásának körözését rendelte el.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni – tudatta Kopasz Zsolt főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában