Kék hírek

2020.11.27. 14:05

Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel Szegeden – Videó

Amfetamin tartalmú kábítószerekkel is kereskedtek.

delmagyar.hu

Fotó: Police.hu/Youtube

Fotó: Police.hu/Youtube

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás három szegedi férfi ellen, akik az elmúlt évben kiterjedt fogyasztói kört építettek ki a városban, melyben főleg amfetamint tartalmazó kábítószereket értékesítettek. – írja a Police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyszerre tartott kutatást több szegedi, egy békéscsabai és egy mezőberényi ingatlanban még november 26-án.

A gyanú szerint a 40, 41 és 50 éves férfiak társaikkal együtt 2019 végétől egészen elfogásuk napjáig kiterjedt fogyasztói kört hoztak létre a dél-alföldi városban, és részükre elsősorban amfetamint tartalmazó kábítószereket értesítettek.

A kábítószert maguk is vásárolták, majd kiadagolták, csomagolták, tárolták és tovább értékesítették fogyasztóiknak, legutoljára csütörtökön. Ekkor csaptak le a rendőrök a három férfire és az egyik futárra.

A férfiak lakásán tartott kutatások során a rendőrök több kilogramm kábítószert – marihuánát, amfetamint-, a kábítószer adagolásához, méréséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Emellett a vagyonvisszaszerzés érdekében a gyanúsítottaktól több személygépjárművet, karórát és készpénzt is lefoglaltak több millió forint értékben. A nyomozók mind a négy férfit elfogták és előállították, majd őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában