Vádemelés

2020.11.20. 09:06

Vesztegető kamionsofőrök ellen emelt vádat az ügyészség

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tizenkét külföldi állampolgárral szemben, akik 2015. nyarán növényvédelmi felügyelőket vesztegettek meg Röszkén.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlottak növényegészségügyi-ellenőrzés köteles árut szállítottak külföldről, Magyarország területén keresztül különböző célországokba. Az ellenőrzést a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Földművelésügyi Főosztály, Növény- és Talajvédelmi Osztályának növényvédelmi felügyelői voltak hivatottak elvégezni. A szállítmányukat a röszkei határkirendeltségen beléptető vádlottak az ügyintézés meggyorsítása, illetve zökkenőmentessé tétele érdekében az ott dolgozó kormánytisztviselőknek készpénzt adtak át.

A pénzt elfogadó hivatalos személyekkel szemben már korábban vádemelésre került sor, a most benyújtott vád tárgyát az őket megvesztegető szerb, lengyel valamint török kamionsofőrök cselekménye képezi. A vádlottak kihallgatására nemzetközi jogsegélyeljárás útján került sor.

A főügyészség a vádlottakkal szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, indítványozva bűnösségük büntetővégzésben történő megállapítását. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni – tudatta Törő Sándor, főügyész-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában