Már volt egy hasonló ügye

2020.12.08. 08:22

Letöltendő börtönt is kaphat az ittas vezetésért

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén augusztusban korábbi jogerős elítélése és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett alkoholfogyasztását követően.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a vádlott augusztus 29-én éjfél körül közlekedett Szeged belterületén az általa vezetett személygépkocsival. A szolgálatot teljesítő helyi rendőröknek gyanús lett az autó bizonytalan úttartása, ezért igazoltatták a férfit. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a vádlott szeszes italt fogyasztott, bűncselekményi értékhatárt meghaladó mértékű ittas állapotot eredményező mértékben.

A vádlott a cselekményt a korábban vele szemben hasonló jellegű cselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből való feltételes szabadságra bocsájtás és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követte el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, amelyet különös visszaesőként követett el. A vádiratában a járási ügyészség a vádlott előéletére és személyében rejlő társadalomra veszélyességre is figyelemmel végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, a járművezetéstől eltiltás mellett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában