Közélet

2020.12.17. 09:30

Szegeden és Vásárhelyen árulta a testvérpár a kokaint és az amfetamint

Sok embert letartóztattak.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szegeden lakó testvérpárral és társaival szemben, akik több mint egy éven át terjesztették a kábítószert Szegeden, illetőleg Hódmezővásárhelyen. – derült ki a főügyészség közleményéből.

A vád szerint a két férfi három társával együtt egy olyan csoportot hozott létre, amely

2018. júliusa és 2019. júniusa közötti időszakban Szegeden és Hódmezővásárhelyen széles fogyasztói kör részére adott el elsősorban kokaint, illetőleg amfetamint.

A testvérpár szerezte be a kábítószert, majd a szervezetben lévő másik három férfinak adták azt tovább, hogy értékesítsék. A beszerzést, az elosztást, az eladást, valamint az abból származó bevétel elosztását telefonos applikáció és kommunikáción keresztül bonyolították, annak segítségével a bűncselekmény leplezése céljából konspiratív módon végezték és ugyanígy kommunikáltak a fogyasztókkal is, hogy kinek, mikor, mekkora mennyiségű kábítószerre van szüksége és azt hol adják át.

A nyomozás során közel negyven fogyasztó került felderítésre, akiknek a bűnszervezet a jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mértékben értékesített kábítószert.

A főügyészség a bűnszervezet tagjain túlmenően két olyan fogyasztót is megvádolt, akik nagyobb mennyiségben vásároltak tőlük kokaint. A főügyészség öt férfit bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a két fogyasztót kábítószer birtoklásának bűntettével vádol.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő öt férfi és szabadlábon védekező két társuk bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában