Újabb alagút Ásotthalomnál

2021.01.15. 11:01

Nagyüzem: több mint háromezer határsértőt fogtak el év eleje óta

Egy montenegrói embercsempészt is elfogtak a rendőrök a napokban. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellett 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott.

Suki Zoltán

Egy nap alatt több mint ötven határsértőt találtak a rendőrök Csongrád-Csanád megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy a migránsokat más települések mellett Szegeden, Maroslelén, Makón, Szentesen, Ruzsán, illetve Kiszombornál tartóztatták fel. A férfiak szír, marokkói, algériai, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy nyolc emberből álló csoportra Csanádpalotán találtak egy török kamionban. Kiszombornál pedig egy német férfi kocsijában utazott két szír. A sofőrt a rendőrök előállították a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés miatt indult ellene eljárás.

Közben a rendőrök egy montenegrói embercsempészt is elfogtak. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellett 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott.

A napokban pedig egy újabb alagutat találtak a rendőrök a szerb–magyar határ alatt Ásotthalom térségében. Az átjáró átvezet a szerb–magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. Az alagutat azóta betemették.

Megint alagúton jutottak be az országba a migránsok. Fotó: police.hu

Idén mostanáig már több mint háromezer-háromszáz határsértőt, és harminchét embercsempészt fogtak el Magyarországon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a közszolgálati M1 csatornán. Bakondi György azt mondta, hogy a szerb, a román és a horvát határszakaszon is aktívak a migránsok. Az elfogott illegális bevándorlók többsége alagúton jött át a határon, és a hideg miatt járművekben rejtőzött el – tette hozzá a főtanácsadó.

Közben az is kiderült, hogy a szerb taxisok már arab feliratú taxiskártyákat osztogatnak a migránsoknak. A Ripost írta, hogy a szerb rendőrség hiába szállítja el buszokkal az illegális migránsokat a határ menti magyar településekről, jó pénzért a szerb taxisok már másnap visszaviszik őket. A szabadkai rendőrség a határrendőrséggel együttműködve egyébként a napokban letartóztatott öt szabadkai, illetve zombori taxist, akiket illegális határátlépéssel és embercsempészéssel gyanúsítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában