Helyi kék hírek

2021.03.03. 07:34

Budai: Czeglédy trükkök százaival próbálkozik

Budai Gyula fi­­deszes országgyűlési képviselő szerint Czeglédy Csaba újra „trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét, mert az az érdeke, hogy a tárgyalás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

Munkatársunktól

20191021 Szeged Öt vádlottat hallgattak meg a Czeglédy Csabához köthető Human Operator Zrt. büntetőügyének tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken hétfőn. A képen: Czeglédy Csaba Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy tegnap megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken a Czeglédy Csaba és társai ellen indított büntetőper.

Budai elmondta, a vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek, így a bíróság annyit tudott érdemben haladni, hogy a tizenkilenced rendű vádlott vallomását – aki egyébként lemondott a tárgyalás jogáról – felolvasta.

A fideszes politikus szerint nem véletlen, hogy a múlt hé­­ten Gyurcsány Ferenc pártel­nök nyilvánosságra hozta azt a listát, amelyen Czeglédy Csaba a DK jelöltjeként szerepel a szombathelyi előválasztáson.

Így elindulhat a választásokon, és megint tud „játszani” a mentelmi jogával, ahogy ezt tette 2018-ban és 2019-ben is.

Czeglédy Csaba és társai el­­len a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Czeglédy Csaba nem fizette ki azokat a diák és nyugdíjas munkavállalókat, akiket a Human Operator Zrt.-n keresztül alkalmazott, és eltüntette azt a 6,3 milliárd forintot, amit az állami költségvetésbe járulékként be kellett volna fizetnie.

Budai Gyula emlékeztetett arra is, hogy Czeglédy Csabát hasonló bűncselekmény miatt már jogerősen elítélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában