Tűzesetek és műszaki mentések az elmúlt hétvégén

2021.03.29. 09:22

Épületek lángoltak a hétvégén

Számos tűzeset volt a hétvégén a megyében. Földeákon pedig szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy ember.

delmagyar.hu

20200315 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország A Miskolc és Kistokaj közötti külterületen, az úgynevezett Nádasréten ég az aljnövényzet.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Egy erdő aljnövényzete égett szombaton Üllésen. A ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki.

Egy tanya melléképülete égett szombaton délután Szatymazon. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Villanyvezetékre dőlt egy nagy méretű fa szombaton Szatymaz külterületén. A sándorfalvi önkéntes egységet és a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet. A műszaki mentést rövid idő alatt elvégezték az egységek, senki sem sérült meg.

Kazánház égett vasárnap este egy makói tanyán. A hódmezővásárhelyi és a makói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Égett a nádas vasárnap Makó külterületén. Hatszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok, melyet a város hivatásos egységei rövid idő alatt elfojtottak. Személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba egy embert Földeákról vasárnap.

Kora délután érkezett a jelzés a szegedi főügyeletre, a megemelkedett koncentrációt a makói hivatásos tűzoltók mérőműszerei is kimutatták. A gázszolgáltató szakemberei egy vízmelegítőt kapcsoltak le, a lakók biztonsága érdekében.

Szennyvízgödörbe esett egy nagytestű kutya vasárnap Makón, a Vásárhelyi utcában. A gazda nem tudta kihúzni az állatot, a tűzoltók segítségét kérte. A makói egység kéziszerszámok és kötelek segítségével, sértetlenül emelték ki a kutyát a gödörből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában