Kék hírek

2021.03.25. 09:57

Vásárhelyi családi üzem: lányokat futtatott anya és fia, egy kiskorú terhes lett a férfitól – Fotók és videó az őrizetbe vételről

Prostitúcióra kényszerítette a nőket a három tagú család.

delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a nőnek és két fiának a letartóztatását, akik 5 sértettet, többek között fiatalkorút is prostitúcióra kényszerítettek.

A gyanú szerint a család felnőttkorú férfi tagja 2017 -től kezdődően közel két éven futtatott lányokat Németországban, Ausztriában és Magyarországon. A férfi jellemzően szerelmet színlelve alakított ki érzelmi viszonyt a sértettekkel, majd azt az ajánlatot tette, hogy a könnyebb élet érdekében a lányok legyenek prostituáltak. Ennek érdekében a sértettekről erotikus fényképeket készítettek, majd internetes oldalakon hirdetéseket adtak fel.

A férfinek ebben segítséget nyújtott az édesanyja, valamint az elkövetéskor még fiatalkorú testvére, többek között azzal, hogy fogadták a hirdetésekre érkező telefonhívásokat, egyeztettek az árakról, helyszínekről, segítettek a hirdetések feladásában. A férfi – amennyiben már nem akarták a prostitúciós tevékenységet folytatni – a sértetteket bántalmazással, fenyegetéssel kényszerítette erre.

A sértettek között volt fiatalkorú is, olyan is, aki a férfitól várandós lett és ezt követően vették rá a prostitúcióra, de olyan is, aki korábban már pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott és ezt ismerve keresték meg őt a gyanúsítottak, hogy dolgozzon a továbbiakban nekik.

Előfordult az is, hogy a tiltakozó sértettet a férfi éheztetéssel, kábítószer fogyasztással vette rá, hogy tovább dolgozzon nekik.

A gyanúsítottak a prostitúcióból származó pénzt- az eddigi adatok szerint közel 20 millió forintot – a lányoktól elvették és család megélhetésére fordították.

A főügyészség a kizsákmányolás céljából, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntette és kitartottság bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, továbbá a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a nő és két fia letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványokról a mai napon megtartandó ülésein fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában