Családon belüli erőszak

2021.03.12. 11:02

Megerőszakolta és felgyújtással fenyegette az élettársát

Sorozatosan bántalmazta, megerőszakolta és megöléssel fenyegette élettársát.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a vádlott és a sértett kapcsolata 2020. tavaszára megromlott, a férfi naponta trágár szavakkal illette, valamint féltékenységből szidalmazta élettársát. A nőt a fején és karján, ököllel többször megütötte, egy alkalommal az ágyra lökte és a nyakára is rálépett.

2020. június 12-én a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, mivel a sértett nem engedett a férfi szexuális közeledésének, s ezt vele szóban is közölte. A vádlott ekkor agresszívvá vált. Heves szidalmazások közepette lefogta a továbbra is tiltakozó sértettet, majd megerőszakolta. Másnap a vádlott ismét közeledni próbált a sértetthez, aki ezt újra visszautasította. A férfi erre azzal fenyegette meg, hogy kidobja őt az ablakon, majd két kézzel addig szorította a nő nyakát, hogy már levegőt sem kapott. Végül elengedte, de közölte vele, hogy ha nem vetkőzik le, akkor felgyújtja őt. Szavainak nyomatékot adva kilépett az erkélyre, ahol egy flakonban benzint tartott.

A sértett tisztában volt a flakon tartalmával, és azzal, hogy a vádlottnál öngyújtó van, valamint azzal is, hogy a férfi már mást is felgyújtással fenyegetett meg, mely miatt büntetőeljárás is indult ellene. Ezért elmenekült a lakásból, amikor a benzinnel a vádlott megindult felé, és értesítette a rendőrséget. A sértettet a délután során lakóhelyük közelében a vádlott megtalálta, és újra azzal fenyegette meg, hogy megöli, bántalmazni azonban egy járókelő közbelépése miatt nem tudta.

A vádlottat a főügyészség emberölés előkészületének bűntettével, minősített szexuális erőszak bűntettével valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában