Megyei összefoglaló

2021.03.14. 07:50

Több mint félszáz határsértővel szemben intézkedtek szombat este óta

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből.

delmagyar.hu

20200128 Röszke Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tartott a lezárt röszkei közúti határátkelőnél. Illegális migránsok nagyobb csoportja rohamozta meg a magyar határt a röszkei közúti határátkelőhelynél. Megállításuk érdekében figyelmeztetőlövéseket kellett leadni a rendőrségnek. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A rendőrök 66 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. március 13-án este fél 6 és március 14-én reggel fél 6 között összesen 66 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Kiszombor és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy-egy fő szudáni és egyiptomi, hárman palesztin, nyolcan líbiai, 13 fő marokkói, 14-en afgán, a többiek pedig szír állampolgárnak vallották magukat, azonban nem tudták igazolni sem magukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. – írja a rendőrség weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában