Kék hírek

2021.03.15. 08:54

Vendéglátóját is meglopta a férfi, de nem ez volt az egyedüli bűne

A férfi először egy idős sértettől vitt el készpénzt, majd egy ismerősét lopta meg a városban. Kifosztás és lopás miatt indult ellene eljárás.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi 2020. április 30-án vízvezetékszerelési munkálatokra hivatkozva jutott be egy idős asszony lakásába Szegeden. Javítás közben körülnézett az ingatlanban, majd dolga végeztével távozott. – írja a rendőrség közleményében.

Nem sokkal később azonban visszament a sértetthez, elterelte a figyelmét, és a hálószobában lévő szekrényből kétszázötvenezer forintot szerzett meg.

Két héttel később egyik éjszaka pedig a belvárosban vendégeskedett,

amikor egy óvatlan pillanatban belenyúlt vendéglátója övtáskájába, amiből kivett egy pénztárcát, a benne lévő kilencezer forinttal, illetve személyes iratokkal együtt.

Ezután sietve távozott.

A rendőrök a városban elfogták a férfit, és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak.

Vele szemben lopás vétség, valamint kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, majd a bíróság 2020. július 2-án elrendelte letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában