Szegedi hírek

2024.04.25. 17:36

Joób Márton: Lejáratna Botka László

Suki Zoltán

Hosszú levelet küldött szerkesztőségünknek a szegedi polgármesteri székért induló Joób Márton.

Fotó: Karnok Csaba

Hosszú levelet küldött szerkesztőségünknek a szegedi polgármesteri székért induló Joób Márton. A független önkormányzati képviselő szerint koncepciós eljárás folyik ellene és felteszi a kérdést, hogy ez vajon kinek az érdeke.

Joób Márton nem is habozott a válasszal, ezt írta: „Botka László, Szeged polgármestere az ügyemet kihasználva, folyamatos karaktergyilkosságot folytat velem szemben, és igyekszik valótlan állításokat megfogalmazva lejáratni engem a nyilvánosság előtt, azért, mert bizonyos ügyekben kiálltam vele szemben a szegedi lakosság érdekeiért.”

Hozzáteszi, hogy bízik a független magyar bíróságban, ami szerinte meg fogja állapítani valódi felelősségét és ártatlanságát az ügyében. Azt is írta, hogy az ügyészség a mai napig nem foglalkozott a valódi felelősökkel, akiknek ott kellene állni a bíróság előtt. Ezzel szemben őt és munkatársait hurcolják meg, milliárdos bűncselekmények fedezése érdekében.

„Egyébiránt tiszta lelkiismerettel indulok a választásokon, és dolgozom továbbra is a szegediekért, ahogyan eddig is tettem. Polgármesterjelölti indulásom célja csapatommal egy olyan – pártoktól független – középerő létrehozása, amely politizálás helyett a közéletet építi, és pártállástól függetlenül Szeged városáért és a szegedi lakosokért akar tevékenykedni. Úgy gondolom, elég volt a politikai pártok harcából. Egy város vezetésének nem pártok érdekei mentén, hanem ügyek mentén, együttműködésben kell dolgoznia a város előrehaladásán” – írta Joób Márton.

Joób Mártont és társait azzal vádolják, hogy bűnszervezetet hoztak létre, hogy műsorújság kiadásával és szórólapterjesztéssel foglalkozó cégét a piacon tudják tartani. Az elsőrendű vádlott Joób Mártonra kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség. Az ügyet jelenleg is tárgyalja a bíróság.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában