Nem volt nehéz dolga, nyitva maradtak az ajtók

2021.04.28. 08:50

Lezárt akta: a rendőrök elfogták a szegedi besurranó tolvajt

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki városszerte osont be ingatlanokba. Eljárás indult ellene.

delmagyar.hu

20200223 Székesfehérvár Illusztráció Lakás megfigyelés, lakásbetörés, lépcsőházi postaláda ürítés, lakás megjelölés Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

 

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi 2020 áprilisa és novembere között, összesen 18 ingatlanba surrant be a Tisza-parti városban. A bejutás nem okozott számára nagy nehézséget, hiszen a bejárati ajtót minden esetben nyitva felejtették a sértettek. Ahogy a gyanúsított bement, sebtében átkutatta a helyiségeket, ahonnan különböző ruhaneműket, műszaki cikkeket, ékszereket, tárcákat, valamint készpénzt vitt el. Egy alkalommal pedig egy parkoló autóból kézi szerszámokat, illetve szerszámgépeket tulajdonított el. A bűncselekmények során több százezer forint kárt okozott a sértetteknek.

Illusztráció
Lakás megfigyelés, lakásbetörés,
Fotó: Fehér Gábor FG

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit a városban elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Otthon tartózkodás esetén is tartsák zárva a lakásajtót és kaput!
  • Ne tartsanak otthon nagy mennyiségű készpénzt, értékeikkel ne hivalkodjanak!
  • Ne engedjenek be idegeneket a házukba, udvarukba!
  • Ha szolgáltató nevében keresik fel Önöket, akkor kérjenek igazolványt, hívják át a szomszédot, ismerőst, vagy kérjenek segítséget a rendőrségtől!
  • Postaládára, az ajtón lévő névtáblára elég csak vezetéknevet kiírni, hogy ne lehessen következtetni az ott lakó nemére, családi állapotára, esetleg a keresztnév tudatában ismeretségre hivatkozni.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában