Makói kettős gyilkosság

2021.04.28. 09:24

Vascsővel is ütött a makói gyilkos

Álnéven mutatkozott be a barátnőjének, és azt állította magáról, hogy a Vöröskeresztnél kamionsofőr az a férfi, akit a 17 éve történt makói kettős gyilkossággal vádol az ügyészség. A tárgyalás kedden tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Szegedi Törvényszéken.

Suki Zoltán

A gyilkossághoz használt vascsövet mutatja Gaudi Tibor bíró.

Forrás: DM

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott kedden a Szegedi Törvényszéken a 2004. november 16-án, Makón elkövetett kettős emberölési ügy tárgyalása. A bíróság először a jelenleg Budapesten letartóztatásban lévő vádlottat akarta meghallgatni, de nem tett vallomást. Ezután a férfi testvérét idézték be, aki arról beszélt, hogy az öccse egy ideig náluk lakott. Az asszony szerint a testvére nem bántotta, de egyszer, az egyik veszekedésükkor megragadta a nyakát, és sokszor kiabált vele.

Vallomást tett az a nő is, aki a férfi barátnője volt a gyilkosságot megelőző időszakban.

Ő arról beszélt, hogy egy újsághirdetésen keresztül ismerkedtek meg, és Szegeden találkoztak először. A férfi azt állította magáról, hogy német állampolgár, és a Vöröskeresztnél dolgozik kamionsofőrként. A nő szerint ezt azért mondhatta, mert beszédhibás volt, és a rendszertelen találkozókat is a munkájával magyarázta. A makói nő azt is elmondta, hogy mindig nála találkoztak, de teljesen rendszertelenül. A Bordányban és környékén alkalmi munkákból élő férfi csak akkor hívta fel egy telefonfülkéből, amikor már Makóra ért. A férfi egyébként őt sem bántotta, viszont a szakításuk után rendszeresen zaklatta telefonon keresztül.

Makón egy idős asszonnyal és lányával végzett a gyilkos. A szomszédos ingatlanba jutott be, majd a kerítésen átmászva ment az asszony házába. A nyári konyhában összetalálkozott a 71 éves asszonnyal, akit vascsővel megvert, majd elvágta a torkát. Ezután még másfél-két órát volt a lakásban, evett, ivott, átkutatta a házat. Ekkor találkozott össze az anyját meglátogató 51 éves nővel, akit ugyanúgy ölt meg, mint előző áldozatát. A holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott.

A rendőrök először meggyanúsították az elkövetéssel az idős nő unokáját, akit a szagminta alapján a kutya kiválasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában