Kék hírek

2021.06.16. 11:16

A vizeletében is volt heroin, és az autójában is, most elítélték a szerb férfit

Szegeden ítélték el azt a szerb drogcsempészt, aki 2020 júliusában Röszkén bukott le 20 kiló heroinnal.

delmagyar.hu

20191223 Szeged Széchenyi tér Bíróság épülete Fotó Török János Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A Szegedi Törvényszék közleményében arról tájékoztat, hogy kábítószer birtoklásának bűntette miatt – nem jogerősen – 8 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és 9 év időtartamra kiutasította Magyarország területéről azt a szerb férfit, akinél 2020 júliusában a röszkei határátlépéskor összesen 20 kg heroint találtak. A különösen jelentős mennyiségű kábítószer a járműben kialakított rejtekhelyekből és a vádlott ruházatából került elő.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ugyanakkor a büntetés enyhítése érdekében védőjével együtt fellebbezett, míg az ügyész 3 napi gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

A törvényszék – nem végleges végzésével – a vádlott letartóztatását is fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés időtartamáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában