állatkínzásért kell felelnie a szerb sofőrnek

2021.06.11. 11:29

Buszban próbált kiskutyákat csempészni a határon – három elpusztult

Állatkínzás miatt indult eljárás egy szerb férfi ellen, aki öt kiskutyát akart egy bőröndbe zárva Magyarországra becsempészni a röszkei határon – olvasható a rendőrség honlapján.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

 

A férfi egy busz sofőrjeként június 9-én jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a busz átvizsgálásakor elrejtve találtak egy utazótáskát, amiről kiderült, hogy a sofőré.

Fotó: police.hu

A csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül egy sporttáskában, öt kiskutyát találtak. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

A határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos megállapította, hogy a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két állatot Veprik Róbert a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke, a Szegedi Vadaspark igazgatója fogadta be és helyezte biztonságba a vadasparkban.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szerb férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában