Katasztrófvédelem

2021.06.30. 11:04

Szén-monoxid szivárgás és tűz

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden délután egy szegedi lakásban, Csanyteleken pedig tűz volt.

delmagyar.hu

2020.02.26 Szeged Katasztrófavédelem Szabadidejében sokat sportol, a legszívesebben kosárlabdázik. Érdekli a fotózás, szenvedélyesen gyűjti a különleges objektíveket. Leginkább a természetfotózás érdekli, szívesen fotózza a vadon élő állatokat. Ő Miklós Máté, a szegedi laktanya egyik új tűzoltója Képen: Miklós Máté tűzoltó őrmester Fotó: Török János TJ Délmagyarország - DM

Fotó: Illusztráció: Török János

Harminc hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet kedden délután Csanyteleknél. A tűz a környező tanyákat és a gabonatáblákat is veszélyeztette. A csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók több vízsugárral végezték ez oltást, körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. Senki sem sérült meg, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

Egy raktárhelyiségben csaptak fel a lángok kedden délután Szeged belvárosában, a tűz veszélyeztette az ott tárolt járműveket is. A szegedi hivatásos tűzoltók öt egysége érkezett a helyszínre, akik a katasztrófavédelmi műveleti szoltálat irányításával végezték el az oltást. A tűzben nem sérült meg senki, az anyagi kár jelentős.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden délután egy szegedi lakásban. A szegeid tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a megemelkedett koncentrációt, a gázszolgáltató a lakók biztonsága érdekében leválasztotta a háztartást a gázvezetékről. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg.

Rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni egy férfi Szegeden. A hozzátartozója kedden délután hívta a 112-es segélyhívót, jelzésére a szegedi tűzoltók kéziszerszámok segítségével nyitották fel a második emeleti lezárt lakást, majd a sérültet átadták a mentőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában