Idős asszonyt mentettek

2021.07.12. 15:31

Életet mentettek a kéményseprők hétfőn Szegeden

A szokásos sormunka keretében végezte napi feladatát két kéményseprő mester Csongrád-Csanád megyében, Szeged településén hétfőn.

délmagyar.hu

Nagy Krisztián és Olasz Csaba a Puskás utca egyik társasházában végezték a szükséges felülvizsgálatokat, amikor az egyik szomszédos lakó megkereste őket. Jelezte, hogy az egyik földszinti lakásban élő asszony elesett, nem tudnak bejutni a lezárt lakásba.

A két szakember azonnal félbehagyta a munkálatokat, és a földszintre sietett. A lakás ajtaját hevederzár védte, de a rajta lévő kisablak törött volt. Eltávolították az üvegszilánkokat, majd ezen keresztül nyitották ki a bejárati ajtót.

Egy idős asszony feküdt magatehetetlenül az ajtó mögött a padlón. Nehezen, de tudtak vele kommunikálni. Az asszony elmondta, hogy még előző nap esett el a lakásban, de nem tudott segítséget hívni. A kéményseprők telefonon hívták a mentőket, közben a korábban tanultak alapján megvizsgálták és ellátták a sérültet.

A mentők percek alatta helyszínre érkeztek, stabilizálták az asszony állapotát, majd kórházba szállították.

A két munkatársunk szakszerűen, körültekintően és rövid idő alatt végezték el a szükséges beavatkozást a mentők kiérkezéséig.

A sérültnek gyors felépülést kíván a megyei katasztrófavédelem minden munkatársa!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában