Vascsővel verte, majd elvágta áldozatai torkát

2021.07.20. 13:53

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a makói kettős gyilkost

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki még 2004-ben ölt meg egy idős asszonyt és annak lányát Makón. Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a Szegedi Törvényszék.

Suki Zoltán

Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte életfogytiglani fegyházbüntetésre a Szegedi Törvényszék kedden azt a férfit, aki egy idős asszonnyal és annak lányával végzett. Makón, a Szegedi utca egyik házában még 2004. november 16-án találtak holtan egy 78 esztendős asszonyt és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát. A vádirat szerint a támadó a szomszédos ingatlanba hatolt be, és a kerítésen átmászva jutott az idős házába. A nyári konyhában összetalálkozott vele, vascsővel ütlegelte, majd elvágta a torkát.

Ezután még másfél-két órát maradt a lakásban, evett, ivott, átkutatta a házat, de nem találta meg a nő eldugott pénzét. Ekkor ért oda a nő lánya, aki látogatóba érkezett. A férfi ugyanúgy ölte meg, mint az idősebb asszonyt.Végül a holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott.

Az eljárásban kiderült, hogy sok nyomot hagyott maga után. Lábnyomok voltak az udvarban, amik mutatták, hogy a szomszéd kerítése felől juthatott be. Bár cérnakesztyűt használt, azt valamiért levette, és a helyszínen hagyta, csakúgy, mint a vascsövet. Ujjlenyomatot sikerült rögzíteni, és hátramaradt DNS is: ott volt ugyanannak a férfinak a DNS-e a kesztyűn, a vascsövön, egy szódásszifonon és a fiatalabb áldozat bal kezének egyik körme alatt is.

Az is lehet, hogy sosem szabadulhat a kegyetlen gyilkos. Fotó: Délmagyarország

A rendőrség 2019-ben ezeket a nyomokat összevetette a Makón és a Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival, így találtak rá tavaly februárban a vádlottra, aki a mórahalmi járásban élt, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan és hajléktalan.

A férfi az egyik korábbi tárgyaláson tagadta bűnösségét, azt állította, hogy a bűncselekmény idején Bordányban dolgozott napszámosként.

A kettős gyilkost kedden életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék, és legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ítélet azonban nem jogerős, mert az ügyész tényleges életfogytiglani büntetést szeretne, ezért adott be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában