Idén már rengeteg autót foglaltak le

2021.07.08. 15:00

Nem ritka a lopott luxusautó a határon

Hatvan, külföldön ellopott és körözött járművet foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőkön eddig idén a rendőrök. Nem ritka a tízmillió forintnál is drágább luxuskocsi, de találtak már drága robogót is.

Suki Zoltán

Az osztrák hatóságok körözték az a robogót, amelyet Nagylakon foglaltak le a napokban a rendőrök. Egy román férfi jelentkezett kilépésre egy mikrobusszal, amelyben a motor volt. Kiderült róla, hogy szerepel a Schengeni Információs Rendszerben. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 2 millió forint értékű járművet lefoglalták.

Pár nappal ezelőtt egy luxusterepjárót találtak, de azt már Csanádpalotánál. Ott is egy román férfi bukott le, ő akart kilépni az országból a kocsival, amelyet még 2018-ban loptak el Olaszországban. Most újra forgalomba helyezték úgy, hogy átütötték az alvázszámot és megváltoztatták a típusmatricát. Ennek az autónak 14 millió forint az értéke, és ezt is lefoglalták.

Ahogy azt a 11 milliót érő autót is, amelyet egy bolgár férfi vitt volna tréleren Romániába. Az eredeti adatok alapján ezt a járművet a német hatóságok körözték. Az egyik legnagyobb fogást pedig a makói rendőrök csinálták, amikor még februárban lefoglalták azt a 22 millió forintos BMW-t, amellyel egy román férfi akarta átlépni a határt.

Nagyon drága autókat is lopnak külföldön. Fotó: Police.hu

A legfrissebb hír pedig az, hogy tegnap egy szerb nő jelentkezett kilépésre egy osztrák rendszámú terepjáróval Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Neki sem volt szerencséje, mert a rendőrök megállapították, hogy a nagy teljesítményű autót az osztrák hatóságok körözik. A nyomozók ezt a 12 millió forint értékű járművet is lefoglalták.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy a megye határ­átkelőhelyein január 1-je óta csaknem 60 lopott járművet találtak. Ezek értéke meghaladta a 600 millió forintot. Emellett tíz nagy értékű tárgyat, például csónakmotort is találtak 15 millió forint értékben. Ez az elmúlt év hasonló időszakához képest 15 százalék körüli növekedést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában