52 éves vásárhelyi férfi az elkövető

2021.08.04. 11:22

Letartóztatásban marad a kislányaival fajtalankodó nyolcgyermekes apa

Rendszeresen bántalmazta és szexuálisan zaklatta négy kiskorú lányát az 52 éves, hódmezővásárhelyi férfi. A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Szegedi Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát.

delmagyar.hu

20210507 Szeged Az Ítélőtábla épülete Képen: Szegedi Ítélőtábla fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kuklis István

Rendszeresen előfordult továbbá, hogy a férfi gyermekeit különféle háztartási eszközökkel bántalmazta, illetve velük megalázó, trágár kifejezéseket használva beszélt, ha feladataikat nem az általa elvárt módon teljesítették. Ennek során a gyermekek időként sérüléseket is elszenvedtek. A férfi ezen magatartásával a szülői feladatából adódó kötelességét súlyosan megszegte, gyermekeinek súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődésüket. A vádlott nem ismerte be cselekményei elkövetését.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértve a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával a fellebbezést nem tartotta alaposnak, mert a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll. Ezért vonatkozásában változatlanul a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatók az eljárás céljai.

A kényszerintézkedés tárgyában hozott döntés az ítélőtábla határozatával véglegessé vált, míg a vádlott bűnösségének megállapítása kérdésében a Szegedi Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást – írja az ügyészség.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában