Az autóbusz Horvátországból tartott hazafelé

2021.08.16. 07:00

Nyolcan vesztették életüket a vasárnapi buszbalesetben

Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen pedig könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál abban a buszbalesetben, amely vasárnap hajnalban történt. A jármű átszakította az M7-es autópálya szalagkorlátját és egy felüljáró pillérének ütközött.

Munkatársunktól

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Fotó: Vasvári Tamás

A baleset 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében történt. Egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz, eddig ismeretlen körülmények között oldalára borult, melynek következtében több személy a jármű alá szorult.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Horvátországból hazafelé tartó buszon ötvenhatan utaztak.

A mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi Sárvíz Tűzoltó Egyesület kezdte meg.

– A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. A tűzoltók a felborult buszból tizennégy bennrekedt utast feszítővágókkal szabadítottak ki. A mentés párhuzamosan két irányból zajlott: a busz hátsó része felől, ahol a baleset során már betört az ablak, valamint az első szélvédőn keresztül. Több ülést és a felborult autóbusz mennyezetéről az utastérbe lógó monitort is el kellett távolítani a tűzoltóknak ahhoz, hogy hozzáférjenek a bennrekedt utasokhoz. A mentőszolgálattal szoros együttműködésben a sérülteket hordágyon mentették ki – mondta lapunknak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A mentők a helyszíni ellátást követően Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték a sérülteket. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktatókórházba húsz ember került, közülük tizenheten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket az ellátásukat követően hazaengedték. További kórházi kezelésre hárman szorulnak, ketten bordatörést és mellkasi zúzódást, egy ember combnyaktörést szenvedett.

A balesetet követően Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán nyilvánított részvétet az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt. Ezzel egyidejűleg jelezte, a székesfehérvári önkormányzat minden tőle telhető segítséget megad a balesetben érintetteknek. Nem sokkal később Orbán Viktor, miniszterelnök is közösségi oldalán nyilvánított részvétet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában