A harmadik haláleset a héten

2021.08.12. 14:38

Vízbe fulladt egy ember a Szikin vasárnap

Hárman fulladtak vízbe Csongrád-Csanád megyében az elmúlt néhány napban, egy ember pedig lebénult, miután fejest ugrott a sekély vízbe. A vízimentők számtalanszor elmondták már, hogy a balesetek egy része elkerülhető lenne, ha odafigyelnek a szabályokra.

Suki Zoltán

20210429 Szeged Nem nyílik meg május elsején a Sziksósfürdő strand, egy hónap késéssel csak. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– A rendőrök értesítettek bennünket, miután a barátai nem találták ismerősüket a Szikin vasárnap

– mondta a Délmagyarországnak a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője.

Seller Andrásék azonnal a helyszínre siettek, de már csak a középkorú férfi holttestét tudták kiemelni a vízből.

Biztos úszástudás nélkül nem szabad vízbe menni. Fotó: Kuklis István

Az esetről tudnak a Szikit üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft-nél is. Nagy Katalin, a városi cég ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy ők nem indítanak vizsgálatot a baleset miatt, a cég pedig mindent megtesz a hasonló tragédiák elkerüléséért.

Alig két nappal később pedig egy Magyarcsanád és Apátfalva közötti bányatóba fulladt két helybeli fiatal. A faluban azt beszélik, hogy a két fiú a szülők tudta nélkül ment a bányatóhoz. A tragédia valószínűleg azért következett be, mert a tó hirtelen mélyül, vize nagyon hideg és pillanatok alatt izomgörcsöt tud okozni. Az egyik fiú vízfelszínen lebegő holttestét az édesapja húzta ki, miután megtudta, hogy a fiúk valószínűleg a bányatóhoz mehettek és utánuk sietett, a másikat este 8 körül a vízimentők és a búvárok segítségével emelték ki. További részletek EZEN A LINKEN.

Ugyanezen a napon történt súlyos baleset a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban. Egy fiatal férfi a partról ugrott fejest a sekély vízbe, ám olyan szerencsétlenül érkezett, hogy azonnal látszott, nagy a baj. A partra egy strandoló húzta ki, közben a szolgálatot teljesítő vízimentő is odaért. Ő riasztotta a mentőszolgálatot, három egységgel, köztük egy mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. Úgy tudjuk, hogy a férfi lebénult a baleset miatt.

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője szerint annak, aki nem tud úszni, egészen egyszerűen nem szabadna vízbe mennie. Seller András azt is elmondta lapunknak, hogy az úszástudás szintje sem mindegy. Az nevezhető biztos tudásnak, ha valaki egy medencében le tud úszni minden nehézség nélkül ezer métert húsz perc alatt. A már említett úszástudáson kívül nagyon sok halál az ittasság miatt történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában