Kegyetlen emberölés

2021.11.30. 14:00

Tévképzetei lehettek, emiatt ölhette meg várandós feleségét a szegedi férfi

Továbbra is börtönben marad a várandós házastársát brutálisan megölő férfi, a letartóztatás fenntartását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

delmagyar.hu

Szeged - Subasa 2020.11.06. gyilkosság történt a Subasa úton fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kuklis István

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, akinél a cselekményt megelőzően olyan tévképzet alakult ki, hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a házastársát sejtette. A férfi elhatározta, hogy a sértettől elválik és ennek érdekében megtette a szükséges lépéseket. A férfi 2020. november 6. napján, a reggeli ébredését követően a szegedi lakóházának a konyhájából magához vett egy nagyméretű konyhakést, majd azzal megtámadta a várandós feleségét, akit közel 30 alkalommal testszerte nagy erővel megszúrt.

A sértett a szúrások következtében a helyszínen az életét vesztette, a férfi cselekménye következtében a magzat életét sem lehetett megmenteni.

A Szegedi Törvényszék a vádemelést követően az ügydöntő határozatának a kihirdetéséig a férfi letartóztatását fenntartotta, mivel az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő cselekménnyel is vádolt kettős állampolgárságú férfi vonatkozásában továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

A végzés ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblához címzett másodfokú átiratában kifejtette, hogy a bíróság törvényes indokokkal tartotta fenn a férfi letartóztatását, ezért a végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában