350 milliót segítettek tisztára mosni

2021.11.05. 09:55

Több száz milliós pénzmosás miatt emeltek vádat Szegeden

Külföldi cégektől kicsalt 350 millió forint tisztára mosásában működött közre két férfi és egy nő, emiatt vádat emelt ellenük a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség – tájékoztatta a főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

MTI

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Saághy Flóra közölte: 2018 januárja és júliusa között a két férfi érdekeltségébe tartozó két gazdasági társaság bankszámláira ismeretlenek által megtévesztett külföldi cégek hét alkalommal utaltak nagyobb összegeket.

A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a 10,5 millió és 154 millió forint közötti jóváírások bűncselekményekből származnak. Az összegek egy részét azonnal felvették, nagyobb részüket azonban a vádlottak lakossági és céges számlái között – valótlan adatokat feltüntetve – többször átutalták, majd a már legálisnak látszó készpénzt szerezték meg a bankból.

A vádlottak így csaknem 200 millió forinthoz jutottak hozzá, a legutolsó, 154 millió forintos tétel felvételét is megrendelték, ám azt a pénzintézet – a csalás gyanújáról értesülve – visszautalta a küldő vállalkozásnak.

Az egyik férfi a bűncselekményekből származó összegekből 5 millió forintot elutalt a felesége magánszámlájára, aki a pénzt részben felvette, részben pedig rövid időn belül bankkártyával elköltötte – ismertette az ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában