Szegedi hírek

2022.01.12. 10:54

Kamionnal próbálta átcsempészni az embereket a határon

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 16 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

delmagyar.hu

Nyolc évre enyhítették az ámokfutó szerb büntetését.

Fotó: Karnok Csaba

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy kamionnal érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A belépést követően a gyanúsított 2022. január 11. napján éjfél után vett fel a járműbe Ásotthalom külterületén 16, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A gyanúsított ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ebben megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették.

 

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. 

 

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. 

 

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tart a mai napon ülést, telekommunikációs eszközzel – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában