Helyi kék hírek

2022.01.07. 08:30

Százan próbálkoztak a határon

Munkatársunktól

A rendőrök nagyobb csoportokban csaknem száz migránst tartóztattak fel csütörtökre virradóra Csongrád-Csanád megyében. Először a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az ásotthalmi polgárőrökkel együttműködve négy csoportban 64 illegális migránst tartóztattak fel Röszkén és Ásotthalmon. A férfiak szír, tunéziai, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni. 

 

Öttömösnél pedig 15 határsértőt tartóztattak fel a település külterületén. Ők afgán állampolgárnak mondták magukat, de papírjaik nekik sem voltak. 

Később újra Ásotthalmon találtak 20 embert, akik azt állították, hogy afgán, bangladesi és pakisztáni állampolgárok. A határsértőket a korábban találtakkal együtt visszakísérték a biztonsági határzárhoz. 

 

Azt pedig már a hirado.hu írta meg, hogy az új év első napján Belgrád egyik külvárosában késsel támadt egy migráns egy kiskorú lányra, akit meg akart erőszakolni. A lány azonban meg tudta védeni magát. Szerb lapoknak azt nyilatkozta, félelem fogta el, ahogy a migráns feléje közeledett, de összeszedte magát kicsavarta a kést a kezéből és lábon szúrta. Így menekült meg. Ezután hívta a szüleit és a rendőrséget is. 

A helyiek az incidens után petíciót indítottak, szeretnék elérni, hogy a közeli befogadótábort felszámolják. Nem ez volt az első késes támadás, amit illegális bevándorlók követtek el Szerbiában. Nemrégiben Nagykikinda belvárosában verekedett össze egy tízfős migránstársaság. Lapinformációk szerint az illegális bevándorlók egy sportfogadás nyereményén vesztek össze. A férfiak egyre agresszívabbak lettek a vita pedig véres leszámolássá fajult. Többen rántottak kést. 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában