Helyi kék hírek

2022.02.16. 21:01

35 gyermek tehet ingyenesen kismotorvezetői vizsgát

Ismét felbőgnek a motorok, SuliMoped tanévnyitó Csongrád-Csanád megyében

delmagyar.hu

Csongrád-Csanád megyében a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is harmincöt diák kezdi meg térítésmentesen a SuliMoped programot. Ezzel a fiatalok kismotorvezetői vizsgát és biztos tudást szerezhetnek a közúti közlekedésben.

 

Az első szülő értekezleten, február 15-én a szervező Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és az ATI-Császárné Kft. képviselői elmondták:

 

Szegedről és vonzáskörzetéből 35 gyermeknek nyílik lehetősége elektronikus távoktatással, térítésmentesen a képzésben részt venni. Elhangzott, sikeres KRESZ, elsősegélynyújtási, rutin-és forgalmivizsgát követően, várhatóan a tanév végéhez közeledve vehetik át életük első vezetői engedélyét a követelményeket teljesítő diákok.

 

Csongrád-Csanád megyében az elmúlt években csaknem 300 biztonságosan közlekedő, a KRESZ szabályait ismerő és betartó 14-16 év közötti diák szerzett AM (moped) kategóriában vezetői jogosultságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában