Előzőleg egy nőt és kislányát is hasonló dolgokkal fenyegetett

2022.02.17. 10:44

Halállal fenyegette a rendőrt a vásárhelyi asszony

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi nővel szemben, aki megöléssel fenyegetett meg egy szegedi rendőrt, egy másik esetben pedig becsmérelte a vele szemben intézkedőket - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI

Illusztráció: Kozma István/MW

Fotó: Kozma István

Szanka Ferenc közölte, a nőt hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, zaklatás és becsületsértés vétségével vádolják.

 

A vádirat szerint a nő - aki jelenleg hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott szabadságvesztését tölti - egy korábbi büntetőügyéből ismerte a rendőrként dolgozó férfit. Egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette vele a kapcsolatot, hogy megfélemlítse. Ezután 2020. december 2-án írásban, majd azt megismételve hangüzenetben is közölte a rendőrrel, hogy "megtalálja és megöleti, ha egyedül lesz az utcán, és ha az kell, akkor vér fog folyni".

 

A nő előzőleg lánya osztálytársának édesanyját fenyegette meg egy korábbi incidens miatt azzal, hogy nem élhet nyugalomban, "soha nem tudhatja, hogy mikor fogja megtámadni", és a sértett lányának halálát is kilátásba helyezte.

 

Tavaly február 21-én két járőr a nővel szemben elrendelt bűnügyi felügyeletet biztosító nyomkövető eszközt akarta ellenőrizni; a vádlott velük szemben becsmérlő kijelentéseket tett - tudatta a csoportvezető ügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában