Helyi kék hírek

2022.02.10. 10:35

Öt csoportban fogtak el migránsokat és több embercsempészt is

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán és egy horvát embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 97 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve február 9-én 22 óra 10 perckor 14 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, kubai és grúz állampolgárnak vallották magukat, azonban igazolni nem tudták magukat.

 

A határrendészek a cseh rendőrökkel és a röszkei, valamint a mórahalmi polgárőrökkel együttműködve február 10-én az éjszakai órákban négy csoportban 83 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom külterületén és Szeged belterületén.

 

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Fotó: police.hu

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve február 10-én éjszaka 3 óra magasságában Domaszék külterületén ellenőriztek két egymás után haladó szerb és lengyel honosságú gépjárművet. Az ellenőrzés során az egyenruhások az egyik autó rakterében 20 határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

 

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában