Helyi kék hírek

2022.03.01. 10:59

Embercsempészek letartóztatását indítványozta az ügyészség – egyikőjük hangfalakban csempészett indiaiakat

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Szerb, ukrán és román embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség – egyikőjük hangfalakban csempészett indiaiakat

A Szegedi Járási Ügyészség a hétvégi rendőrségi intézkedésekkel összefüggésben a hétfői napon letartóztatását indítványozta annak a három férfinak, akik összesen 34 illegális határátlépőt csempésztek. 

 

A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi még Szerbia területén vett fel az általa vezetett kisteherautóba 7 indiai állampolgárt úgy, hogy őket 4 hangfalba rejtette el. Ezt követően a gyanúsított 2022. február 27. napján reggel 7 órakor jelentkezett belépésre Röszkénél és azt nyilatkozta, hogy az EU-ba szeretne ideiglenesen hangszereket és hangfalakat beszállítani. 

 

A gépjármű átvizsgálása során 4 db átalakított, fél méter széles, 1,2 méter hosszú és 0,8 méter magas hangfalban megtaláltak és előállítottak az azokban elbújó, összegörnyedve, fekve, több órája utazó 7 indiai állampolgárt, akik levegőt is csak a hangfalak membránjain keresztül kaptak. 

 

Az ukrán férfi 2022. február 26. napján 11, míg a román gyanúsított ugyanezen a napon 16 afgán személyt próbált az általa vezetett gépkocsival Nyugat-Európába csempészni, őket a mélységi rendőri intézkedések akadályozták meg a cselekmény véghezvitelében. 

 

A román férfi megpróbált elfutni, őt mintegy 800 méteres üldözést követően sikerült a rendőröknek elfogni és előállítani. A gyanúsítottak utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. A több személynek segítséget nyújtva, míg a szerb férfi vonatkozásában a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásokban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. 

 

Az ügyészi indítványok tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésein dönt a mai napon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában