Két cseh embercsempészt is fogtak

2022.04.19. 12:07

121 illegális migránst tartóztattak fel egyetlen éjszaka alatt

delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A járőrök a honvédekkel, az osztrák és cseh rendőrökkel együttműködve 2022. április 18-án 22 óra és április 19-én 20 óra között 98 illegális migránst tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Ruzsa és Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán, palesztin, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. – írja a rendőrség weboldalán.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. április 19-én 2 óra 30 perckor Zákányszék külterületén ellenőriztek egy cseh honosságú Ford Transit típusú kisteherautót, annak 48 éves cseh sofőrével, valamint 55 éves cseh utasával. A jármű rakterében további 23, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott, akik személyazonosságuk mellet jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az rendőrök a sofőrt és utasát elfogták és előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában