Helyi kék hírek

2022.07.04. 12:25

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

delmagyar.hu

Pénteken öt hektáron égett a tarló Szentes külterületén. A szentesi, a szarvasi és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat, a munkálatokat erőgépek is segítették. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Pénteken két helyen is a lehasadt ágak akadályozták a forgalmat. Szegedre, a Csanádi utcába, valamint Csongrádra, az Öregszőlők útjára riasztották a városok hivatásos tűzoltóit, akik kéziszerszámok és motoros láncfűrész segítségével végezték el a beavatkozást.

Szombaton Szegeden négy helyen is meggyulladt a kiszáradt aljnövényzet. Volt, ahol másfél hektáron, máshol pedig pár száz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű és a tarló. A bejelentéseket követően a szegedi egységek rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két ópusztaszeri tanya udvarán is felcsaptak a lángok szombaton délután, a körülötte lévő tarlóra is átterjedtek a lángok, mintegy hat hektáros területen. A kisteleki, a csongrádi, a kiskunfélegyházi, a ruzsai, valamint a hódmezővásárhelyi egységek közös erővel fojtották el a lángokat. A tűz épületeteket, és további mezőgazdasági terményeket veszélyeztetett, de a tűzoltók ezeket megvédték a lángoktól. Senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében lángolt egy autó szombaton Dóc területén. A kiskunmajsai hivatásos, valamint a sándorfalvi és a kisteleki önkéntes oltották el a lángokat.

Halálos baleset történt szombaton este a 43-as úton Kiszombornál. Fának ütközött egy autó, az ütközés következtében pedig kigyulladt.  A makói és a szegedi tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, de az oltást követően már csak a sofőr holttestét tudták kiemelni a roncsok közül.

Árokba sodródott egy személyautó szombaton kora este Pusztaszer közelében. A kisteleki tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kéziszerszámok segítségével szabadították ki a sofőrt.

Vasárnap több, nagy kiterjedésű szabadtéri tűzesethez riasztották Csongrád-Csanád megye tűzoltóit. Szegeden és Tiszaszigeten többször is felcsaptak a lángok. A tűz összesen nyolc hektáros területen pusztították a lángok. Az aljnövényzet, valamint a learatott tarló kapott lángra. A szegedi tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy felgyői családi házban vasárnap. A csongrádi tűzoltók is méréseket végeztek a lakásban. A berendezésnek köszönhetően nem sérült meg senki, a gázszolgáltató szakemberei a tüzelő-és fűtőberendezések felülvizsgálatát írta elő.

Egy lehasadt faág veszélyeztette a gyalogosokat vasárnap este Szegeden, a Szatymazi utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést, senki sem sérült meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában