Súlyos baleset, hat sérült

2022.07.17. 09:56

Felborult egy kisbusz a 47-esen, mentőhelikopter érkezett - fotók a helyszínről

A mentés és a helyszínelés teljes útzár mellett zajlik, Nagymágocs felé terelik a rendőrök a forgalmat Székkutas külterületén, a 47-es főúton hárman sérültek meg a balesetben.

Delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Súlyos baleset történt vasárnap reggel Székkutas és Orosháza között, a 47-es főútvonal kakasszéki szakaszán. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese tájékoztatása szerint egy fekete színű Volkswagen Transporter kisbusz letért az útról, és nagy sebesség mellett felborult. Hárman sérültek meg, a sérülések mértéke még nem ismert.

A balesetnél a mentés és a helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlik. Több mentőautó és mentőhelikopter is a helyszínen tartózkodik. A rendőrség Orosháza felől a 174-es és a 175-ös kilométerszelvény közötti szakaszon, az orosházi elágazástól visszairányítja a forgalmat. Nagymágocson keresztül lehet kikerülni a baleset helyszínét. Székkutas irányából is a Székkutas-Nagymágocs összekötő út felé terelik az autósokat - kaptuk korábban a tájékoztatást: a rendőrség honlapján 13 óra magasságában jelent meg a hír, hogy feloldották az útzárat. A baleset 9.20-kor történt. 

Egy férfi, aki szinte a baleset után azonnal a helyszínre ért, azt mondta, ő úgy tudja, hogy a kisbusz Hódmezővásárhely felől érkezett, valószínűleg előzött és úgy tért le az útról. Elmondása szerint a másik útsáv szélén nekicsapódott egy árok feletti átjárót szegélyező beton peremnek, emiatt borult fel. Ezt az ORFK sajtóügyeletese sem meg nem erősítette, sem nem cáfolta. Annyi bizonyos, a balesetben másik gépjármű nem érintett.

Újabb értesüléseink szerint a mentőhelikopter mellett még négy mentőautó érkezett  a balesethez. Egy Wolksvagen kisbusz Hódmezővásárhely felől közlekedett Orosháza irányába. Székkutast elhagyva a 176-os kilométerszelvény közelében több jármű előzésébe kezdett, feltehetőleg nagyobb sebeséggel. Előzés közben a jármű eddig tisztázatlan körülmények között letért az úttestről, a közeli vizesárkot áthidaló betonfalnak csapódott és felborult .A járműben hatan utaztak, úgy tudjuk, a sérültek között volt aki húsz év alatti.

A mentők Orosházáról és Hódmezővásárhelyről is érkeztek segítségnyújtásra. A mentőhelikopter egy személyt szállított kórházba a többi sérültet
mentőautóval szállították el a helyszínről. Információink szerint a balesetben hatan sérültek meg összesen, közülük hárman súlyosan és hárman könnyebben. A mentés idejére a forgalmas főútvonalat a rendőrség lezárta, majd az életmentés után félpályán engedte a forgalmat. A pontos körülményeket a rendőrség tovább vizsgálja.

A 47-es főút ezen szakaszán, a szőkehalmi iskola környékén, mint arról korábban már írtunk, sok baleset történik. A Magyar Közút Nonprofit Kft. ezért korábban ott összesen négy „Balesetveszélyes csomópont” feliratú táblát is kihelyezett.

 Korábban írtuk: 

Az oldalára borult egy kisbusz a 47-esen, Székkutas és Orosháza között egy szakaszon forgalmi akadályra kell számítani - adta ki a katasztrófavédelem. Egy embert a műszaki mentést végző orosházi tűzoltók a mentőkkel közösen emeltek ki a járműből. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. 

Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárás miatt a forgalmat elterelik, Nagymágocs felé. A rendőrség arról tájékoztatott honlapján, hogy Székkutas külterületén július 17-én 09 óra 20 perc körül egyelőre ismeretlen okból egy személygépkocsi letért az úttestről, majd felborult. A jelenlegi információk alapján a balesetben hárman megsérültek, őket a mentők elszállították.   

Korábban írtuk: Baleset történt a 47-es főút 176. szelvényében, Székkutasnál, adta ki a rendőrség útinformációs rendszere. A helyszíni szemle időtartama várhatóan két óra, ez idő alatt forgalomkorlátozás miatt torlódásra kell számítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában