Tűzeset

2022.07.25. 16:52

Kommunális hulladék ég Felgyő közelében, egy csarnokra is átterjedtek a lángok - Fotók

Másfél hónappal az előző tűzeset után újra kigyulladt a Felgyő és Pálmonostora közötti hulladéklerakó. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángok hétfőn délután három óra körül csaptak fel a szeméttelepen: a júniusi esethez hasonlóan most is a kommunális hulladék gyulladt ki.

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

A 4-es fokozatú tűzesethez több település tűzoltó egységét is riasztották, először a csongrádi, a szentesi, a kunszentmártoni, a hódmezővásárhelyi és a kisteleki hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre, ahol több vízsugárral kezdték el oltani a lángokat. A helyszínre tartanak még a szarvasi, a szegedi és a makói hivatásos, valamint a csengelei önkéntes tűzoltók is. Az egységek munkáját erőgép is segíti.

A tűz miatt hatalmas a füst terjeng a környéken, a feketén gomolygó füstoszlopot több kilométerről is látni. A mostani tűzeset súlyosabbnak tűnik a júniusinál, mivel a lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek.

A Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központot a Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft. üzemelteti. A telepen kommunális hulladék szervezett szállításával és ártalmatlanításával, zöldhulladék gyűjtésével és kezelésével, béraprítással, bérrostálással, szelektív hulladékok gyűjtésével és kezelésével, valamint veszélyes hulladék gyűjtésével foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában