Szegedi hírek

2022.07.04. 11:50

Több mint ezerhatszáz határsértő ellen intézkedtek

Péntektől vasárnapig 1654 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság közölte. Az is kiderült, hogy egy héttel korábban 34 embercsempész ellen is eljárás indult.

Több ezer migráns próbálkozik hetente Magyarországra jutni. Illusztráció: Karnok Csaba

Pénteken 486, szombaton 543, vasárnap 464 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök – ezt az Országos Rendőr-főkapitányság közölte tegnap. 

Azt is írták, hogy elfogtak egy határsértőt az ország belsejében is, aki ellen idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén összesen 3760 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - június 20-tól 26-ig - a feltartóztatottak száma 3714 volt. 

Emellett az elmúlt héten az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 34 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

A legtöbben továbbra is a Csongrád-Csanád megyei déli határszakaszon próbálnak illegálisan az országba jutni. Csak tegnap kora délelőtt 24 illegális migránst találtak. Ezt már a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte. Azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei hétfőn 9 óra 20 perckor Ásotthalom külterületén tartóztatták fel az illegális bevándorlókat. 

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőket a rendőrök visszakísérték a biztonsági határkerítéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában