Ittas vezetés

2022.09.19. 11:18

Elvették a jogosítványát, mégis vezetett - Most börtön vár rá

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta egy bosnyák férfinak, aki az autója padlólemezébe bújtatva csempészett két török állampolgárt.

delmgyar.hu

Fotó: Csapó Balázs

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki ittas járművezetés miatt kiszabott eltiltás hatálya alatt vezetett idén májusban.

A vádirat szerint a vádlottat tavaly a bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétésége miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfit idén május 30. napján kora délelőtt Szatymaz belterületén igazoltatták a rendőrök, amikor érvényes vezetői engedély nélkül egy autót vezetett.

A járási ügyészség a férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésével vádolja. A vádiratában az ügyészség mértékes indítványként 1 év 4 hónap börtön kiszabását indítványozta a bírtóság felé 3 év közúti járművezetéstől és a közügyektől eltiltás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában