Letartóztatását indítványozta az ügyészség

2022.09.12. 11:00

Késsel vett elégtételt a sértetten

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki fiatalkorú fiával fenyegette meg a sértettet egy vélt sérelem okán.

delmagyar.hu

Fotó illusztráció, archív: Karnok Csaba

A megalapozott gyanú szerint a férfi a kiskorú fiával és négy másik tárásával kereste meg a sértettet csütörtök késő délután az egyik megyebeli kisváros sportpályáján, majd felelősségre vonta amiatt, hogy kikezdett a fia barátnőjével. Ezután a gyanúsított megfejelte, majd megütötte a sértettet, végezetül ő egy disznóölő kést, a fia pedig egy pillangó kést nyomott a sértett hasához, annak közlése mellett, hogy kibelezik és megcsonkítják, ha nem fizet bánatpénzt nekik. A sértett a fenyegetés hatására egy doboz cigarettát és 2500 forintot adott át a gyanúsítottnak és még térdepelve bocsánatot is kellett kérnie. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléséket szenvedett.

A súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését a bűnismétlés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában