Bírósági ítéletek

2022.09.02. 11:05

Százhatvannal menekült az embercsempész

Két embercsempészt állítottak bíróság elé Szegeden.

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség a héten két ügyben, gyorsított eljárásban, minősített embercsempészés bűntette miatt állított bíróság elé két férfit, akik összesen 13 illegális határsértőt akartak Nyugat-Európába szállítani, de a rendőrök elfogták őket.

Az egyik ügyben a terhelt 2022. június 6. napján az éjjeli órákban egy személyautóba Mórahalom közelében a társai által a zöldhatáron átsétáltatott külföldieket vett fel, hogy őket tovább szállítsa. Éjfél körül a járőrök felfigyeltek az 55-ös főúton haladó járműre, melyet ellenőrizni akartak. Megkülönböztető jelzéseik ellenére a vádlott 160 km/h-s sebességre felgyorsítva kilométereken keresztül menekült, s csak ezután állt meg. A Szegedi Járásbíróság a terheltet váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és vele szemben 2 év 8 hónap börtönt szabott ki valamint őt 5 év 4 hónapra ki is utasította az országból. Ítéletével szemben az ügyészség súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, így az nem emelkedett jogerőre.

A másik ügyben a terheltet a rendőrség 2022. július 7. napján állította meg az 55-ös főúton, 4 illegális határsértővel a járművében. A bíróság elé állított vádlottat a Szegedi Járásbíróság tárgyalásán váddal egyezően bűnösnek mondta ki és vele szemben 3 év 6 hónap börtönt szabott ki, valamint 7 évre kiutasította az ország területéről. Ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában