Migránsok

2022.09.26. 15:55

Több mint 2200 határsértőt találtak a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság.

Suki Zoltán

Rekordokat dönt a migráció a déli határszakaszon. Fotó: DM archív, Karnok Csaba


Azt írták, hogy pénteken 697, szombaton 559, vasárnap 1009 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit állítottak meg és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrség adataiból az is kiderült, hogy a múlt héten összesen 4999 határsértőt találtak. Ez a szám egy héttel ezelőtt 4659 volt. Embercsempészés miatt a múlt héten 41 gyanúsított ellen indult eljárás.

A rendőrök a vasárnapi adatokat részletezték is. Ezek szerint Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 csoportban 802 határsértőt állítottak meg. A migránsokat Ásotthalmon, Balástyán, Kisteleken, Kiszomboron, Mórahalmon, Öttömösön, Röszkén, Ruzsán, Szatymazon és Szegeden találták.

A szomszédos Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 20 csoportban 115 határsértőt tartóztattak fel. A két megye határán pedig 432 embert sikerült megakadályozni abban, hogy törvénytelenül Magyarországra lépjen.

Az illegális migránsok afgán, algériai, bangladesi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szenegáli, sri-lankai, szír, tibeti, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Igazolni ezt azonban egyikük sem tudta. A rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában