Kiskorú veszélyeztetése

2022.10.07. 10:03

A szomszéd mentette meg az erkélyről lógó gyermeket Vásárhelyen

Átmászott a korláton egy négyéves kislány, akit édesanyja hagyott egyedül hódmezővásárhelyi otthonában. A nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2022. június 17-én este érkezett bejelentés, mely szerint a gyermek egy harmadik emeleti erkély korlátjába kapaszkodva, próbál visszamászni a lakásba. A rendőrök kiérkezése előtt egy szomszéd észlelte a veszélyes szituációt és azonnal kopogtatni kezdett a lakás ajtaján. Miután senki sem nyitotta ki berúgta azt. Kirohant az erkélyre és a kislányt azonnal berántotta a korlátról. Ekkorra érkezett haza az édesanya.

A nő elmondta, hogy a boltba ment dinnyét venni, a kislányt azonban nem vitte magával. A szomszédok tanúvallomásai szerint a hölgy gyakran hagyja egyedül gyermekét, így az eset összes körülményét figyelembe véve a rendőrök értesítették a gyámhatóságot.

A nyomozók vádemelési javaslattal küldték meg az ügyet az illetékes ügyészségnek, a felelőtlen szülőnek kiskorú veszélyeztetése miatt kell bíróság elé állnia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában