Ügyészség

2022.10.11. 11:30

Embercsempészek bíróság előtt

A Szegedi Járási Ügyészség hétfőn két embercsempész letartóztatását indítványozta, míg egy harmadikat gyorsított eljárásban bíróság elé állított.

delmagyar.hu

Az őrieztbe vett ukrán nőt és bolgár férfit 2022. október 8. és október 9. napjain igazoltatták a rendőrök Röszke illetve Domaszék külterületén. Mindkettőjük autójában 5-5 illegális határátlépő tartózkodott, akiket Ausztriába akartak csempészni. Az illegális határátlépők szír és török állampolgárnak vallották magukat.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványokról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája dönt.

Továbbá a járási ügyészség hétfőn egy német férfit gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított. A vádlott augusztus elején összesen 37 szír állampolgárságú illegális határátlépőt próbált meg az Európai Unió belső területei felé csempészni egy teherautóval. Tettéért 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte őt a Szegedi Járásbíróság. Az ügyészég fellebbezést jelentett be az ítélettel szemben súlyosbításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában