Nem csak a magyar határra vigyáznak a rendőrök

2022.10.19. 16:15

Sikeresek az Észak-Macedón missziók

Elindult a 78. rendőrségi kontingens Észak-Macedóniába.

Suki Zoltán

Nem csak a magyar határra vigyáznak a rendőrök. Fotó: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Ismét elkészítette az Országos Rendőr-főkapitányság a napi migrációs statisztikát. Eszerint kedden 512 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük Csongrád-Csanád megyében 23 csoportban 398 határsértőt tartóztattak fel. A migránsokat Szegeden, Öttömösön, Nagylakon, Csengelén, Szatymazon, Röszkén, Mórahalmon és Ásotthalmon találták. Ugyanekkor Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye határain 1198 embert állítottak meg, mielőtt átlépték volna illegálisan a határt.

A csanádpalotai határátkelőn pedig megint lebukott egy embercsempész. Belépésre jelentkezett egy 53 éves török állampolgár egy török honosságú tehergépjárművel. A román-magyar közös ellenőrzéskor hét szír és afgán férfit találtak a kamionban.

Nem sokkal később Szeged-Gyálarét külterületén egy román autóst igazoltattak. Az ő gépkocsijában 12 török állampolgár tartózkodott.

Közben pedig elindult a 78. rendőrségi kontingens Észak-Macedóniába. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes beszédében elmondta, hogy a tavalyi év azonos időszakában kevesebb, mint 90 ezren, idén eddig több mint 210 ezren próbáltak meg illegálisan Magyarország területére bejutni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában