Tanulmányút

2022.10.30. 08:20

Tolnai rendőrök jártak Csongrád-Csanád megyében

A Tolna megyei küldöttség tagjai a szegedi Határrendészeti Oktatóbázisra látogattak, ahol betekintést nyerhettek a határrendészek és a határvadászok képzésébe és munkájába.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal együtt, kiemelt feladatának tartja  a pályaorientációs feladatokat, ezen belül a Határvadász toborzást is.

Az eddigi toborzási tapasztalatok alapján a Tolna Megyei CNÖ képviselői kezdeményezték, hogy ismereteiket szeretnék bővíteni egy olyan szakmai határlátogatással,  ami után első kézből számolhatnak be a potenciális jelentkezőknek arról, hogy milyen feladatot is látnak el a Határvadászok.

A kezdeményezést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport tagjai is hasznosnak ítélték meg, ezért egyeztetést kezdeményeztek Varga Mihály Vilmos r. alezredes úrral a ROKK szegedi Határrendészeti Oktatóbázis vezetőjével, aki a napokban fogadta a megyei romavezetőket és a Tolna megyei rendőröket.

A delegáció tagjai a nap folyamán bepillantást nyertek a szegedi oktatóbázison folyó szakmai munkába, a rendőrjárőr-, a határrendész-, valamint a határvadász képzésben résztvevők oktatásába. A nap második felében a Határvadászok munkájába is betekinthettek kollégáink.

A tanulmányút mindenki számára tanulságosnak bizonyult, mindannyian élményekkel és hasznos információkkal térhettek haza, melyeket a jövőben kamatoztatni tudnak a toborzások alkalmával.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában