Katasztrófavédelem

2022.10.26. 10:21

Tűz Ásotthalmon, létrás mentés Szegeden, halálos baleset Balástyánál

Mozgalmas volt a kedd a szegedi tűzoltóságon.

delmagyar.hu

Fotó: DM archív

Egy vegyes tüzelésű kazán gyulladt ki kedden délután egy ásotthalmi családi házban. A szegedi hivatásos és az ásotthalmi önkéntes egységek oltották el a lángokat, nem sérült meg senki. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben.

Segítségért kiabált lakásából egy idős asszony kedden délelőtt Szegeden. A szomszédok figyeltek fel a segélykiáltásokra, majd azonnal értesítették a mentőket és a tűzoltókat. Az asszony elesett, sérülései miatt nem tudott ajtót nyitni. A szegedi egység létra segítségével, az ablakon keresztül jutott be a lezárt, második emeleti lakásba, a beavatkozást követően a mentők megkezdhették a sérült ellátását.

Felborult egy autó kedden kora délután Szegednél, az 5432-es úton. A szegedi hivatásos egység végezte el a műszaki mentést, egy ember megsérült.

Kórházba került egy gyermek kedden este Hódmezővásárhelyen, miután megemelkedett a szén-monoxid szintje a lakásukban. Az érzékelő jelzett, a szülők azonnal tárcsázták a segélyhívót. A tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a levegőben, legmagasabb szintet a fürdőszobában mértek, ahol egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében a berendezést átmenetileg kizárták a szolgáltatásból. A gyermeket a mentők megfigyelésre kórházba szállították. Az érzékelőnek köszönhetően a család azonnal észlelte a „csendes gyilkosnak” is nevezett szén-monoxid megemelkedett koncentrációját, így nem történt komolyabb sérülés.

Halálos baleset történt kedden éjjel Balástya és Forráskút között, az 5422-es úton. Felborult egy személyautó, amelynek utasai közül többen is megsérültek, egy ember életét pedig a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni. A szegedi és a kisteleki tűzoltók végezték el a műszaki mentést, az áldozatot feszítővágó segítségével emelték ki a roncsok közül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában